ალკოჰოლი და ორსულობა შეუთავსებელი ცნებებია. ადრეულ სტადიაზე ალკოჰოლის მცირე დოზებიც კი კატეგორიულად უკუჩვენებებით ხსიათდება. ორსულობის 3 თვის შემდეგ, ზოგიერთი ექიმი საშუალებას აძლევს თავის პაციენტს დროდადრო დალიოს მცირე დოზებით წითელი ღვინო ან შამპანური. მათი კოლეგების უმეტესობა ჯერ კიდევ არ გირჩევთ ამის გაკეთებას, ჯანმო-ს განცხადებაზე დაყრდნობით: არანაირი ალკოჰოლური სასმელი არ უნდა იქნას მიღებული, არც ორსული, არც მეძუძური დედების მიერ!
ღვინოში შემავალი ეთანოლი საფრთხეს უქმნის ნაყოფს, შეიძლება გამოიწვიოს სპონტანური აბორტი და განვითარების დარღვევები. მაშ, ღირს თუ არა ბავშვის ჯანმრთელობის რისკის ქვეშ დაყენება და ისეთი პროდუქტის გამოყენება, რომელიც უფრო მეტ ზიანს აყენებს, ვიდრე კარგს?
ფაქტობრივად, ადამიანთა კატეგორია, რომლებსაც სურთ, მაგრამ არ შეუძლიათ ერთი ჭიქა ღვინის მიღება, საკმაოდ ფართოა. ესენი არიან არა მხოლოდ ორსული ქალები ან მეძუძური დედები, არამედ მძღოლები, ჯანსაღი ცხოვრების წესის მიმდევრები და მრავალი სხვა, რომლებიც სხვადასხვა მიზეზის გამო არ სვამენ ალკოჰოლს. მათთვის, ყველასთვის, ტრადიციული ღვინის შესანიშნავი ალტერნატივაა – უალკოჰოლო.
შეუძლიათ თუ არა ორსულებს უალკოჰოლო ღვინის დალევა?
ერთადერთი მიზეზი, რის გამოც ქალებს ორსულობისა და ლაქტაციის პერიოდში ეკრძალებათ ალკოჰოლური სასმელების მიღება, არის ალკოჰოლის არსებობა, რომელიც სერიოზულ ზიანს აყენებს ბავშვს. უალკოჰოლო ღვინო ამ ნაკლს მოკლებულია, მასში შემავალი ეთანოლის დოზა საშიში არ არის არც დედისთვის და არც ბავშვისთვის. სასმელის მდიდარი შემადგენლობა მხოლოდ სარგებელს მოუტანს. უალკოჰოლო ღვინო ხსნის დაღლილობას, აუმჯობესებს განწყობას, ხსნის ტოქსიკოზთან დაკავშირებულ გულისრევას, აუმჯობესებს მადას.
Comments